Hoe is de naam van Yogastudio Sanchara ontstaan?

Hoe is de naam van Yogastudio Sanchara ontstaan?

Van Saskia Hillebrand kreeg ik enige tijd geleden de vraag hoe de naam van Yogastudio Sanchara ontstaan is. Een naam bedenken voor je bedrijf is niet zo eenvoudig. Eerst maar opschrijven waar de naam van mijn bedrijf aan moest voldoen:

  • bij mij passen
  • anders zijn dan mijn eigen naam
  • wel een link hebben met mijn eigen naam
  • in het Sanskriet

ik wil een bedrijfsnaam die bij mij past, maar ook los van mij kan staan. En ik ben een beetje talengek, dus zeker na de bevlogen lessen van Paul van de Velden is het voor mij logisch dat de bedrijfsnaam in het Sanskriet is. Sanskriet is een oude taal die in de yoga en zeker op de opleiding van Saswitha veel wordt gebruikt. Paul van de Velden is een gastdocent van de opleiding, een bevlogen verteller en wetenschapper die mij inspireert.

Verder is het voor mij belangrijk dat het niet mijn eigen naam Groenewegen is, maar dat deze er wel op een bepaalde manier in verweven is. Mijn naam Groenewegen bestaat eigenlijk uit twee delen: groen en wegen. Het groen maakt dat het logisch is om deze kleur als basis voor de website te kiezen. Groen staat voor mij voor rust en de natuur. Dat is ook wat ik terug vind in de yoga: rust. Het tweede deel van mijn naam wegen is het meervoud van weg. En dat is precies wat je doet als je yoga gaat beoefenen: een nieuwe weg bewandelen. Je gaat een levenspad in. Als je dan gaat zoeken in Sanskriet dan kom je uit bij Sanchara: reis, levensweg.

Sas, dank voor het stellen van de vraag!

EĆ©n gedachte over “ Hoe is de naam van Yogastudio Sanchara ontstaan?

  1. Geweldig goed zeg dat je je hart volgt en dat je droom nu uit gaat komen, je bent leergierig en vele zullen bij jou zich helemaal op hun gemak voelen šŸ™

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.