Module yoga en pranayama

Module yoga en pranayama

Afgelopen vrijdag hebben we de tweede les van de module yoga en pranayama gehad. Online dat dan weer wel, want het is helaas nog niet mogelijk om de les live te volgen op de opleiding in Bilthoven. Maar iedere keer voelt een lesdag als een heerlijk cadeautje.

Zoals gewoonlijk begint de les met vragen vanuit de groep. Er zijn veel vragen, dus de docente, Noor Palazzi, heeft veel ruimte om de theorie van de vorige les te herhalen en de nieuwe theorie toe te voegen. De yogales is deze keer gebaseerd op de kappelbhati. Eenvoudig gezegd een zuiverende ademtechniek waarbij de uitademing kort en krachtig is en de inademing juist lang. En ik weet dat ik de techniek daarmee veel te kort doe en er nog heel veel meer me samen hangt.

Aan het einde van de les ben je moe van alle nieuwe kennis en het lange zitten. Want een hele dag zitten op de grond dat vraagt toch wat anders van je lichaam dan wij gewend zijn. En na vier jaar is mijn lijf er nog steeds niet aan gewend. En toch … tegelijkertijd ben je helder, fris, rustig, blij, tevreden en voldaan.

Ben je zelf ook nieuwsgierig en wil je meer weten? Dan zie ik je graag terug in mijn les. Geef je op via carolienyoga@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.