Ademtherapie

Ademtherapie

Herken je dit?

  • Het is zaterdagochtend en je had op de eerste dag van het weekend geen wekker gezet in de hoop dat je eindelijk eens een keer uit zou kunnen slapen, maar je hoort in de verte je naam. Ineens schrik je wakker. Het is geen droom! Het is je man die toch wat geprobeerd heeft zelf te doen en nu in paniek zachtjes roept “help!”. Je springt uit bed en snelt naar hem toe om te helpen. De adrenaline giert door je keel en je denkt ‘Als je hem maar weer veilig in bed krijgt.’ Voetje voor voetje help je hem verder. Hij staat er met knikkende knieën. Zijn lijf wil niet meer en hij vloekt, is boos op zichzelf en vooral op zijn lijf dat hem in de steek laat. Jij slaakt een zucht van verlichting als hij eindelijk weer veilig in bed ligt. Daarna ga je naar beneden om voor het ontbijt te zorgen. Je hart bonst nog na in je keel en je verlangt naar een moment rust voor jezelf.
  • Halverwege de zaterdagochtend heb je het halve huis schoongemaakt, de was gedaan en een groot deel al opgevouwen. Je hebt voor jullie beide de koffie gezet en je zit net twee tellen en pakt jouw heerlijke latte machiatto. En dan vraagt je man of je hem nog even goed in zijn stoel wilt zetten, want hij is iets onderuitgezakt en zit niet helemaal lekker meer in zijn stoel. Eigenlijk weet je al dat je de vraag niet hoeft te stellen, maar je verzamelt toch de moed en je vraagt of het echt nu moet omdat je blij bent dat je net eindelijk zit. Het antwoord spreekt voor zich: “Natuurlijk, want anders had ik het je nu niet gevraagd.” Met een zucht sta je op en met wat duwen en trekken zorg je dat je man weer goed in zijn stoel zit. Je gaat zelf ook weer zitten, maar de rust waar je zo’n behoefte aan had is weg. Je krijgt een beklemmend gevoel en verlangt naar een moment rust voor jezelf.
  • Je komt thuis nadat je zaterdagmiddag boodschappen hebt gedaan. Je sjouwt twee zware tassen naar de keuken en je wilt beginnen met het opruimen van de boodschappen. Binnen krijg je nog voordat je hem ziet van je partner direct de eerste vraag. Of je even wilt komen kijken, want hij wil je wat laten zien. Je vraagt hem of het even kan wachten, want sommige boodschappen moeten de koelkast in. Je hoort gemopper vanuit de woonkamer en hij roept je: “je hebt nooit tijd voor mij! Ik moet altijd even wachten!” Je hebt geen zin in ruzie dus ga je naar hem toe en geïrriteerd kijk je naar het filmpje dat hij je wil laten zien. Net als je weer verder wilt gaan wil hij je nog een filmpje laten zien. En ook die kijk je met hem mee. Vervolgens wil hij je er nog een laten zien. Je geeft aan dat je nu echt de boodschappen in de koelkast moet zetten. Hij moppert nog wat in zichzelf en jij vlucht gauw naar de keuken. Gehaast ruim je de boodschappen op en denkt bij jezelf: “Ik krijg geen moment rust voor mezelf.”.
  • Zaterdagavond nadat je de hele dag druk in de weer bent geweest plof je na het eten eindelijk op de bank. Je hebt zin om een lekkere romantische film te kijken, maar op het moment dat je de tv aan zet zegt je man dat hij graag sport wil zien. Bij jezelf denk je; ‘hij kan de hele dag tv kijken en uitgerekend als ik wat wil zien dan moet hij ook ineens.’ En je vraagt hem of hij dat ook later kan kijken. Hij geeft aan dat hij het live wil zien en reageert geïrriteerd; “ Waarom moet jij precies nu een film gaan kijken?”. Omdat ik nu eindelijk eens op mijn kont kan zitten!” Is je antwoord, maar hij blijft volhouden dat er sport op moet. Je bent te moe om die discussie nog aan te gaan. Je krijgt het er benauwd van en ondertussen verlang je naar een moment voor jezelf.
  • Maandagochtend gaat de wekker. Je had gehoopt het weekend wat uit te kunnen rusten, maar er is weer zoveel gebeurd dat je alleen maar vermoeider bent geworden. Op de automatische piloot doe je je ochtendroutine, maar het liefst zou je terug in bed kruipen en je onder de dekens verstoppen. Je stapt de auto in en gaat op weg naar kantoor. Nog voor je de snelweg op bent, gaat je telefoon. Je hoort de stem van je man in paniek aan de andere kant van de lijn: “Wil je alsjeblieft terugkomen? Ik ben gevallen in de badkamer en thuiszorg kan er pas over een uur zijn.” Je weet dat hij daar op de koude vloer ligt, dus je keert de auto en gaat terug naar huis. Diep in je hart weet je dat hij er niets aan kan doen, maar je baalt. Je bent al zo moe en dan dit weer. Thuis aangekomen doe je snel de deur open en ren je de trap op naar boven. Hij is blij je te zien. Je zucht. Met veel pijn en moeite help je hem overeind. Het kost je veel energie en je bent boos dat hij steeds dingen doet die toch weer mis gaan. Als je niet ingrijpt, dan ben je bang dat je je man binnenkort iets aandoet. Hij kan er niets aan doen dat hij verzorgd moet worden, maar je wordt er knettergek van. Er komt een moment dat jij uitvalt en niets meer voor hem kunt doen! En dan? Je wilt er niet aan denken. En tegelijkertijd, nee, het kan niet langer zo! Je hebt zo hard een moment van rust voor jezelf nodig!

Hoe zou het zijn als je uitgerust bent en energie voor jezelf over hebt om naast dat je liefdevol voor je partner kan zorgen ook nog vol energie de hele dag je werkt kunt doen?

En hoe zou het zijn als je dan ook nog de puf hebt om met je vriendinnen, die je eigenlijk al veel te lang niet gezien hebt, heerlijk een avond uit eten kan gaan? Of een avondje naar de bioscoop? Of wat je dan ook maar wilt gaan doen?

Dat is mogelijk als je beter voor jezelf gaat zorgen! En dat begint hier! In mijn traject Ademtherapie begeleidt ik je zodat je leert:

  • ✓ Hoe je jouw adem kunt gebruiken om jezelf energieker te voelen.
  • ✓ Hoe je jouw adem kunt gebruiken om tot rust te komen.
  • ✓ Wat je kunt doen om beter voor jezelf te zorgen.

Het traject Ademtherapie bestaat uit 6 sessies. Aan het einde van het traject Ademtherapie ga jij naar huis met de basis om beter voor jezelf te zorgen. Wil jij dit ook?

Meld je aan: carolienyoga@gmail.com

Jouw investering is euro 95,-