Workshop yoga voor ouderen

Workshop yoga voor ouderen

Als een van de modules van mijn opleiding heb ik gekozen voor de module Yoga voor ouderen. In de huidige tijd waarin ouderen langer thuis moeten blijven wonen wordt het nog belangrijker om vitaal te blijven. Dit kan onder andere door bewustwording van de adem. In de yoga leer je deze te gebruiken waarbij vooral gekeken wordt naar de mogelijkheden. Door regelmatig yoga te doen kom je meer in balans. Dit maakt het functioneren in het dagelijks leven net iets prettiger. 

Deze module bleek voor mij een gouden greep op het juiste moment. Mijn eigen gezondheid liet door nekklachten te wensen over en het advies van mijn huisarts was mij vooral te bewegen alsof ik een oude dame was. Door de pijn was dat niet zo heel moeilijk. De opleiding leerde mij het aanpassen van yogahoudingen aan dat wat mijn lichaam nog wel kon. Tijdens mijn sessies met verschillende therapeuten kwam ik er ook achter dat de oefeningen die ik van hen kreeg om te herstellen bijna yogahoudingen waren. Bijna … ja, de adem ontbrak. Door het toevoegen van de adem werden dat ook yogahoudingen. En zo heb ik zonder operatie of prik in de schouders mijn lichaam bijna weer genezen. 

Op de opleiding is de laatste les van de module yoga voor ouderen inmiddels geweest. Tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. In samenwerking met Beytna organiseert Yogastudio Sanchara een workshop yoga voor ouderen

Waar: de huiskamer van Beytna in de Wijkboerderij
Wanneer: donderdag 20 februari ‘20
Tijd: 14.00 uur
Deelname is gratis
10 plaatsen beschikbaar
Vol = vol
Aanmelden: carolienyoga@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.